keskiviikko 17. lokakuuta 2018

Road Trip Rossia 2018 - esittely

Tänä vuonna ei ole paljoakaan tullut noista reissuista kirjoiteltua. Yksinkertaisesti siitä syystä, että retket ovat suuntautuneet ihan tuohon rajan taakse tutuille teille, joista ei ole mitään uutta kerrottavaa. Ja viime vuoden pitkä reissukin tuli tehtyä Australian puoleen, eikä siitä syntynyt tarinaa, koska istuin itse koko matkan matkustajan paikalla.

Tämän vuoden lokakuun alussa tein kuitenkin jokavuotisen pitkän matkan Moskova-Arkangel valtatielle ja tästä retkestä työstän lähiviikkoina kokonaisuuden, joka käsittää videopätkiä ja valokuvia reitin varrelta sekä tietysti tämän blogitekstin. Jos odotat nähtävyyksien kuvailua, voit unohtaa koko jutun. Tarinan nimi on Road Trip Rossia 2018, ja paino on sanoilla Road ja Rossia. Eli tiestähän tässä kerrotaan. Ihan sitä varten, että jos joskus tulee mieleen lähteä Venäjälle, niin täältä löytyy yksi näkemys teiden kunnosta.
Niva - VAZ 2121 - vm. 1983 - kilometreistä ei tiedä kukaan

Alkuperäinen matkasuunnitelma sisälsi käynnin Veliki-Ustjugissa, jossa piti tavata venäläisten pakkasukko, jonka kotipaikka on kyseisessä kaupungissa. Ihan kuin meidän Rovaniemi. Erinäisten syiden vuoksi aikataulusta piti nipistää kolme päivää pois, ja näin ollen piti myös reittiä lyhentää. Niinpä karttaharjoitus antoi tulokseksi

reitin, jolle syntyi kilometrejä 2995 ja aikaa piti menemän 43 tuntia. Klikkaa linkistä.

Näistä kartoista on sanottava sen verran, että Venäjän matkailussa ensimmäinen karttaharjoitus on mukava tehdä Google mapsilla. Venäjällä kuitenkin matkanteossa tunnit antavat paremman kuvan kuin kilometrit. Ja vaikka Google ilmoittaakin kilometrit oikein, on ajassa huomattava ero venäläisen Yandexin kanssa. Ja Yandexin aika-arvio on huomattavasti lähempänä totuutta:

3100 km ja 49 tuntia. klikkaa linkistä.

Ja matkan päällä Here puhelimessa on tosi hyvä, mutta siihenkään ei aina kannata luottaa. Paikallisilta on hyvä kysyä tarkistukset vaikka paperikarttaa apuna käyttäen.

Ja loppuun SinäPutki-pläjäys:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavahan tuo olis, jos sinullakin olisi jotakin sanottavaa!